неділя, 25 березня 2018 р.

Бази ЗСУ краще за бази НАТО.



Ви не хотіли баз НАТО? Відмінно - ви отримали бази ВСУ. ж з Україною промашка вийшла куди серйозніша. Не потрібно було нас чіпати взагалі.При Путіну в РФ виявилася найулюбленішим коником розмова про бази НАТО, про розширення Альянсу і інше.При цьому, від країн Балтії, що вступили в НАТО, не спостерігалися ніяких неприємностей.Найсмішніше, там не було баз НАТО, а у самих країн - украй нечисленні армії.Проте, риторика залишалася колишньою. Суть її в тому, що супостат з НАТО хоче захопити скрепоносную землю. Але ні той, хто це розповідає, ні той, хто це слухає, не можуть толком пояснити, що ж таке цінне у них знаходиться, щоб хтось вирішив віднімати це силою?Причому, це самі росіяни не знають, а у іншому світі РФ відома як територія, на якій найбільша кількість людей, заражених ВІЛ, туберкульозом, гепатитом різних ітерацій, рекордна кількість алкашів і наркоманів.Та туди війська без засобів біологічного захисту навіть без бою не підуть!Але це усе триває і кінця цьому не видно. Тепер війну в Україні вони пояснюють тим, що до кордонів Московії можуть підійти бази НАТО.Ось тут і починаються неприємності, які вони самі собі випросили.Як ми відмічали вище, у Балтії не було і не планувалося ніяких баз Альянсу. Тепер вони є і там розгорнуті війська з найсучаснішою зброєю, починаючи від танків і кінчаючи авіацією різного призначення. Там вже створюються бази зберігання озброєнь, на випадок розгортання нових сил.У Польщі такі бази вже створені. Тобто, до того, що вже стоїть в цих країнах, за декілька годин, літаками, перекидається особовий склад нових підрозділів, вони отримують з баз зберігання усе необхідне, і чисельність військ подвоюється або потроюється, просто протягом доби.Але це - не найвеселіше. Все ж з Україною промашка вийшла куди серйозніша. Не потрібно було нас чіпати взагалі.Річ у тому, що ми почали озброюватися і серйозно готуватися до війни. Без дурнів, без грабіжницьких наскоків, які привчена робити армія РФ.Благо справа, партнери діляться досвідом і ми готуємося не грабувати і віджимати, а знищувати супротивника.Ми підходимо до того рубежу, коли бази НАТО на території України просто не матимуть сенсу, передусім - для самої НАТО, бо ВСУ виходить на кондиції, яких не мають європейські члени Альянсу.Москва боялася, що Україна дасть дозвіл поставити у кордонів з РФ ракети і інше озброєння. Реальність виявилася суворішою. Ракети вже встановлюються, але не НАТІВСЬКІ, що можна якось блокувати через лобі в Німеччині, а українські.

субота, 24 березня 2018 р.

Призов офіцерів.

Стосовно ж офіцерського складу, заступник начальника Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України полковник М. Андрусяк заявив, що ухвалення рішення про призов офіцерів запасу залежатиме від кількості звільнених військових-контрактників і показників прийому на військову службу за контрактом осіб у добровільному порядку. 
За його словами, до цієї служби будуть залучатись громадяни України, які закінчили військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу, віком до 43 років, які не проходили військову службу та придатні до проходження такої служби строком на 18 місяців. «Остаточне рішення буде прийнято після того, як ми побачимо реальні показники звільнення тих громадян, які набули право на звільнення відповідно до Закону («Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби»), і враховуючи прогнозовані показники прийняття на військову службу за контрактом у добровільному порядку. Тоді можна буде робити певні висновки та приймати відповідні рішення», – зазначив він. М. Андрусяк також додав, що, у разі прийняття рішення про призов офіцерів запасу, вони проходитимуть спеціальні курси підготовки терміном до трьох місяців, залежно від спеціальностей. Після закінчення курсів офіцерів буде розподілено по військовим частинам у пунктах постійної дислокації.
 «Нам необхідно систематизувати дані щодо офіцерів запасу, які здатні проходити військову службу. Зокрема, це стосується людей, які не служили, але мають вищу освіту та отримали військові звання офіцерів запасу. Щорічно такі офіцерські звання отримують 9-10 тис. осіб. Це потужний ресурс, що має ефективно використовуватися. Тому протягом року планується призвати близько чотирьох тисяч таких офіцерів запасу», – зазначив начальник Генерального штабу Збройних сил України В. Муженко. Також він додав, що для якісного комплектування офіцерських посад – як первинних, так і на рівні органів військового управління – мають використовуватися всі можливості, зокрема, прийняття офіцерів запасу на офіцерську службу за контрактом і використання курсів для прискореної підготовки молодших офіцерів з числа сержантів, які мають вищу освіту. За цього, всю систему з добору офіцерських кадрів має бути спрямовано на забезпечення, у першу чергу, бойових частин. «Головним пріоритетом кадрової політики Збройних сил України цього року має стати продовження процесу професіоналізації війська за рахунок якісного комплектування штатних офіцерських посад», – сказав начальник Генштабу Збройних сил України.

Харчування у військовому шпиталі.




Чергова п'ятниця.
В київьскому Головному клінічному військовому госпіталі знову борщ, червона риба та салат з броколі на обід. Це вже нова армійська традиція - червона риба по п'ятницям. Крім цього, в четвер перша страва "уха з горбуші".
Нова система харчування.
Нова армія.
Нові традиції!

понеділок, 19 березня 2018 р.

Верховній Раді пропонують змінити сержантські й солдатські звання у ЗСУ та Нацгвардії — проект


У Верховій Раді України зареєстрований законопроект № 8142 від 15.03.2018 щодо удосконалення переліку військових звань рядового та сержантського (старшинського) складу Збройних Сил України і Національної гвардії України.
Проект поданий народними депутатами Ігорем Вінником, Тетяною Ричковою та Юрієм Березою.
Як зазначено у пояснювальній записці прийняття закону надасть змогу вдосконалити структуру сержантського корпусу Збройних Сил та Національної гвардії України, забезпечивши досягнення національним військом взаємосумісності зі збройними силами держав-членів НАТО та впровадження відповідних стандартів.
Законопроектом пропонується встановити такі військові звання:
Армійські званняКорабельні звання
Рядовий склад
рекрутрекрут
солдатматрос
старший солдатстарший матрос
солдат-спеціалістматрос-спеціаліст
капрал
Сержантський і старшинський склад
Молодший сержантський і старшинський склад
сержантстаршина
старший сержантголовний старшина
головний сержантголовний корабельний старшина
Старший сержантський і старшинський склад
штаб-сержантштаб-старшина
майстер-сержантмайстер-старшина
старший майстер-сержантстарший майстер-старшина
головний майстер-сержантголовний майстер-старшина
Звання офіцерського складу згідно поданого проекту залишатимуться без змін.
Це вже не перший подібний проект — у квітні минулого року Кабінетом Міністрів був поданий законопроект № 6372 від 13.04.2017, тоді зміни пропонувалось внести лише до переліку сержантських звань, але для всіх військових формувань.
На даний час в Збройних Силах та Національній гвардії України триває робота з реалізації Концепції розвитку професійного сержантського і старшинського складу. Критичне значення в досягненні успіхів за зазначеним напрямком має вдосконалення структури сержантського корпусу, приведення його у відповідність до загальноприйнятих у збройних силах держав-членів НАТО показників, зокрема приведення переліку військових звань сержантського і старшинського складу до еквівалентної колонки військових звань НАТО.
Раніше Кабінет Міністрів України вніс на розгляд Верховної Ради України законопроект № 7549 від 05.02.2018, яким, серед іншого, визначаються права та обов'язки головних сержантів та головних старшин підрозділів військових частин.

субота, 17 березня 2018 р.

Передова.




Ми дуже часто просто не уявляємо, що ми живемо в історичний час. Потім, коли небудь, про це напишуть книжки. А прапор України підписаний Верховним Головнокомандувачем воюючою країни за 800 метрів від траншеї ворога, буде зберігатися як реліквія. Це прапор країни яка б'ється за незалежність і перемагає. Просто піхотне відділення. Просто Верховний Головнокомандувач Збройних Сил України. Просто "Слава Україні" надпис на прапорі на спині бійця одягненого в броню на війні за 800 метрів від ворожих позицій.

понеділок, 12 березня 2018 р.

7% військовослужбовців у складі української армії є вихідцями з Донецької і Луганської областей.


Соціальні мережі опублікували свідоцтво украй важливої статистики складу ВСУ, де близько 17 000 чоловік у складі української армії є вихідцями з Донецької і Луганської областей.Більш того, 10 000 з них мають прописку на окупованій території Донбасу.Користувачі пишуть, що цей факт є переломним в протистоянні з Росією.Про це повідомляють користувачі соціальних мереж, руйнуючи один з найстійкіших міфів російської пропаганди про «масову підтримку» жителів Донбасу бойовиків "Л/ДНР"