субота, 24 березня 2018 р.

Призов офіцерів.

Стосовно ж офіцерського складу, заступник начальника Головного управління персоналу Генерального штабу Збройних сил України полковник М. Андрусяк заявив, що ухвалення рішення про призов офіцерів запасу залежатиме від кількості звільнених військових-контрактників і показників прийому на військову службу за контрактом осіб у добровільному порядку. 
За його словами, до цієї служби будуть залучатись громадяни України, які закінчили військову підготовку за програмою підготовки офіцерів запасу, віком до 43 років, які не проходили військову службу та придатні до проходження такої служби строком на 18 місяців. «Остаточне рішення буде прийнято після того, як ми побачимо реальні показники звільнення тих громадян, які набули право на звільнення відповідно до Закону («Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення порядку проходження військової служби»), і враховуючи прогнозовані показники прийняття на військову службу за контрактом у добровільному порядку. Тоді можна буде робити певні висновки та приймати відповідні рішення», – зазначив він. М. Андрусяк також додав, що, у разі прийняття рішення про призов офіцерів запасу, вони проходитимуть спеціальні курси підготовки терміном до трьох місяців, залежно від спеціальностей. Після закінчення курсів офіцерів буде розподілено по військовим частинам у пунктах постійної дислокації.
 «Нам необхідно систематизувати дані щодо офіцерів запасу, які здатні проходити військову службу. Зокрема, це стосується людей, які не служили, але мають вищу освіту та отримали військові звання офіцерів запасу. Щорічно такі офіцерські звання отримують 9-10 тис. осіб. Це потужний ресурс, що має ефективно використовуватися. Тому протягом року планується призвати близько чотирьох тисяч таких офіцерів запасу», – зазначив начальник Генерального штабу Збройних сил України В. Муженко. Також він додав, що для якісного комплектування офіцерських посад – як первинних, так і на рівні органів військового управління – мають використовуватися всі можливості, зокрема, прийняття офіцерів запасу на офіцерську службу за контрактом і використання курсів для прискореної підготовки молодших офіцерів з числа сержантів, які мають вищу освіту. За цього, всю систему з добору офіцерських кадрів має бути спрямовано на забезпечення, у першу чергу, бойових частин. «Головним пріоритетом кадрової політики Збройних сил України цього року має стати продовження процесу професіоналізації війська за рахунок якісного комплектування штатних офіцерських посад», – сказав начальник Генштабу Збройних сил України.

Немає коментарів:

Дописати коментар